Clara Baelen
Veldstraat 30
2491 Olmen Balen
Tel +32 (0)14 30 98 75

Chi


Chi International bv ontwikkelt en verkoopt natuurzuivere, eerlijke gezondheids- en verzorgende producten. Chi heeft een zeer uitgebreid assortiment in aromatherapie, natuurcosmetica en gezondheidssupplementen.

Deze gezondheids- en verzorgende producten, die zoveel mogelijk biologisch en met EKO keurmerk zijn geproduceerd, bieden een gezond alternatief voor traditionele, vaak schadelijke producten.

Waarom natuurcosmetica?
Natuurlijke huidverzorging geeft een goede bescherming van de huid. Wat mensen al duizend jaar weten, wordt ook door onderzoek bevestigd: zuivere plantenoliën uit vruchten, noten en zaden zijn waardevolle huidverzorgingsproducten omdat ze lichaam en huid ondersteunen en preventief en genezend werken bij vele huidklachten. Oliën en vetten zijn stofwisselingsproducten van planten. Bijna alle planten produceren deze stoffen, al is dat bij de ene plant meer dan bij de andere. Relatief veel olie is te vinden in noten, zaden en kiemen. Oliën en vetten zijn de energievoorraad van de plant. Elke zuivere plantaardige vette olie bezit een eigen unieke samenstelling waardoor de werking van elke olie of elk vet verschillend is. Wel zijn alle plantenvetten en plantenoliën volgens hetzelfde principe opgebouwd. Oliën en vetten bestaan uit een molecuul glycerine met drie zogenaamde vetzuren. Deze vetzuren verschillen van elkaar en geven het speciale karakter aan de olie of vet. Daarnaast bevatten oliën en vetten ook zogenaamde vetbegeleidingsstoffen. Dit zijn stoffen die in zeer kleine hoeveelheden in plantenoliën voorkomen. Het zijn bijvoorbeeld plantaardige kleurstoffen (flavonoïden), zogenaamde fytosterolen, sporenelementen, geurstoffen en vitamines. Deze vetbegeleidingsstoffen zorgen ervoor dat een olie/vet zich over de huid kan verdelen, goed in de huid wordt opgenomen en zo zijn verzorgende werking goed kan uitoefenen. Ook wordt de vochtigheid beter vastgehouden en het herstel van de huid wordt ondersteund. Een voorbeeld van een vetbegeleidingsstof is vitamine E (tocoferol). Deze stof beschermt de huid voor de beschadigende werking van vrije radicalen, bevordert de doorbloeding van de huid en beschermt de huidcellen.

Onze huid is niet alleen maar een omhulsel, maar ons grootste orgaan met vele functies voor onze gezondheid. De huid is een onderdeel van ons immuunsysteem en dus een onderdeel van onze afweer tegen schadelijke stoffen en microben. De huid kan deze afweerkracht alleen maar volledig gebruiken als ze gezond is en goed verzorgd wordt. Wanneer we onze huid dagelijks verzorgen met plantaardige oliën en vetten, dringen de vetbegeidingsstoffen diep in de huid en ondersteunen ze de afweer- en beschermingsfunctie. Ze herstellen de huid en houden de huid jong en stevig.